Szürkemarha gulyás (8 személyre)

 Hozzávalók:

60 dkg marhalábszár

5 dkg mangalicazsír

20 dkg vöröshagyma

4 gerezd fokhagyma

csemege fűszerpaprika

30 dkg burgonya

15 dkg sárgarépa

15 dkg zeller

10 dkg fehérrépa

10 dkg paradicsom

10 dkg paprika

1 tk őrölt kömény

1 tk só

Egy fazékban a zsíron üvegesre pirítjuk a felkockázott hagymát és a zúzott fokhagymát, majd hozzáadjuk a kockázott paprikát és paradicsomot és mérsékelt lángon pirítjuk tovább. Lehúzzuk a tűzről, elkeverjük benne a fűszerpaprikát és az őrölt köményt. Hozzáadjuk a felkockázott húst, kb. 15 perc után felöntjük vízzel és enyhén besózzuk. Lassan főzzük 1 órát, ezután beletesszük a kockázott zellert, sárga-, és fehérrépát. Miután főzzük még egy negyed órát, belerakjuk a kockázott burgonyát és

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support