Szürkemarha gulyás (8 személyre)
Hozzávalók:
60 dkg marhalábszár
5 dkg mangalicazsír
20 dkg vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
csemege fűszerpaprika
30 dkg burgonya
15 dkg sárgarépa
15 dkg zeller
10 dkg fehérrépa
10 dkg paradicsom
10 dkg paprika
1 tk őrölt kömény
1 tk só
Egy fazékban a zsíron üvegesre pirítjuk a felkockázott hagymát és a zúzott fokhagymát, majd hozzáadjuk a kockázott paprikát és paradicsomot és mérsékelt lángon pirítjuk tovább. Lehúzzuk a tűzről, elkeverjük benne a fűszerpaprikát és az őrölt köményt. Hozzáadjuk a felkockázott húst, kb. 15 perc után felöntjük vízzel és enyhén besózzuk. Lassan főzzük 1 órát, ezután beletesszük a kockázott zellert, sárga-, és fehérrépát. Miután főzzük még egy negyed órát, belerakjuk a kockázott burgonyát és