Slambuc (8 személyre)

Hozzávalók:

30 dkg füstölt szalonna

50 dkg lebbencs tészta

1.5 kg burgonya

só ízlés szerint

A szalonnát apró kockára vágjuk és zsírjára sütjük. A felkockázott burgonyát a zsírhoz adjuk, felöntjük vízzel, hogy kb. 3 ujjnyira ellepje. Megsózzuk, puhára pároljuk. A tetejére rakjuk az apróra tördelt lebbencs tésztát. Megkeverni nem kell. Úgy főzzük, hogy időnként lenyomkodjuk a tésztát, hogy víz alá kerüljön. Ha elfőtt a leve, összekeverjük, 2-3-szor felkaparva az alját. Ezután hirtelen mozdulatokkal rázogatjuk a bográcsot, hogy egyben megforduljon a tészta. A legenda szerint ezt 32-szer kell ismételnünk, hogy körbe mindenhol jól megpiruljon! Melegen fogyasztandó!

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support