Pusztai Állatpark

Szeretné, hogy gyermekei ne csak a húsvéti nyuszi tojásait gyűjtsék össze, hanem a tyúkokét is? Azon kívül, hogy megismerheti őshonos háziállatainkat, esetleg megkóstolhatja a belőlük készült ételeket, itt ebben is része lehet.

A Pusztai Állatpark a magyar puszta szívében, a Kilenclyukú hídtól egy kőhajításnyira található. 

Az állatpark hagyományos paraszti gazdaság hangulatát idézi, eredeti környezetben mutatja be a régi magyar háziállatokat, állattartó épületeket. Az állatpark feladata nemcsak a bemutatás, hanem értékeink minél átfogóbb és testközeli megismertetése a pusztára látogatókkal. Az állatpark kedvelt kirándulási célpont is, évről évre egyre több gyerekes család, iskolás csoport látogatja. A gyerekek kedvencei a tájba illeszkedő, jellegzetes hortobágyi motívumokat mintázó játszótér és az állatsimogató, ahol a kecskegidákat, bárányokat, szamarakat meg is simogathatják. Interaktív tanösvényünk állomásait végigjárva a hagyományostól kicsit eltérően, játékos formában ismerkedhetnek az ott bemutatott állatokkal, hasznosítási módjaikkal, a bivalyos tó felett átívelő betekintő hídon pedig olyan közelről leshetik meg a tóban dagonyázó házi bivalyokat, mint sehol másutt. 

Ha ideális helyszínt keres csapatépítő programok, céges rendezvények számára, állatparkunk tökéletes választás erre is!

Megközelítés:

Hortobágy településtől a Kilenclyukú hídtól 2,5 km-re a híd után balra kanyarodva

Cím: 4071 Hortobágy, Tornyi domb 1.

GPS: 47.580303, 21.139087

Árak:

Jegytípus

Jegyár

Felnőtt

1000 Ft

Gyerek

800 Ft

Családi (2 felnőtt + 2 gyerek)

3000 Ft

Minden további gyerek jegy

500 Ft

Nyitvatartás:

Január, február, március  

9.00-16.00

Április-augusztus

9.00-18.00

Szeptember-november

9.00-17.00

December

9.00-16.00

További információ:

 www.pusztaiallatpark.hu 

+36 (30) 621-2160

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support