Osztálykirándulások

 Hortobágy mindig is a kötelező úticélok közé tartozott, ha osztálykirándulásról volt szó. Az elmúlt pár év helyi fejlesztéseinek köszönhetően a rég megszokott programok újakkal gazdagodtak, a mai kor és főleg a gyerekek igényeihez alkalmazkodva váltak életre szóló, izgalmas, ugyanakkor tartalmas élménnyé.

 

HORTOBÁGYI VADASPARK

Lehet egy kicsit kézzelfoghatóbb a „vadon”? A vadasparkban igen, hiszen itt olyan állatokkal találkozhatunk, melyek körülöttünk, velünk élnek, legtöbbünk előtt mégis rejtve maradnak.

A Hortobágyi Nemzeti Park természeti adottságaira alapozott Hortobágyi Vadaspark kiválóan alkalmas az ősi puszta vadvilágának bemutatására. Lakói között láthatók az ember megjelenése előtt ezen a tájon élő, de a civilizáció térhódítása miatt a területről kiszorított állatfajok, mint például farkas, vadló, keselyű, pelikán, illetve a védett területeken ma is élő vadállatok: vadmacska, róka, görény, őz, rétisas, nagy kócsag, szürke gém, daru, fehér gólya, vörös vércse.

Jegyárak:

Hortobágyi Vadaspark
Jegytípus Jegyár
Felnőtt 2 200 Ft 
Gyerek, kedvezményes 1 700 Ft 
Szakvezetés a Hortobágyi Vadasparkban 17 000 Ft/csoport

 12 tanulónként egy kísérő pedagógus számára a programok ingyenesek.

(A kirándulás étkezést és utazási költséget nem tartalmaz.)

A program időtartama: 1 óra 40 perc

Megközelítés: A Hortobágyi Csárda parkolójából nyitvatartási időben óránként induló vadasparki buszjárattal. Az utolsó buszjárat zárás előtt 2 órával indul. Visszaindulás minden fél órában.
4071 Hortobágy, Petőfi tér 9.

További információ és bejelentkezés:

E-mail: oktatas@hnp.hu
Tel: +36 (30) 849-3747

SÓS PISTA BETYÁR NYOMÁBAN A HORTOBÁGYON

(alsó tagozatos osztályoknak, max. 40 főig)

Sós Pista legendás betyár volt, Hortobágy környékén volt ismeretes az 1860-as években. Birkalopás miatt Debrecenben bebörtönözték, de sikerült megszöknie és tovább betyárkodott. Ránk maradt köröző levele, személyleírása, szökésének körülményei, az alakja köré szőtt ballada. Az izgalmas, egész napos kirándulás során bevonjuk a gyerekeket Sós Pista világába, őt kutatva, hátrahagyott „jeleit” keresve (karikás ostor, bogrács, betyárbatyu) barangolunk a Pusztai Állatparkban, a Mátai Ménesben és végül a Hortobágyi Csárda pincéjében. A betyár alakját felidézve ismerjük meg a Hortobágyot, a háziállatokat és a pásztoreszközöket. 

A program rövid bemutatása: 

Érkezés a Pusztai Állatparkba – Ismerkedés, csoportok kialakítása, elkezdődik a Sós Pista kaland

Ebéd a Sós Pista kedvenc ételeiből – főz a Hortobágyi Csárda

Mátai Ménes – pusztaprogram, mely során a hortobágyi csikósok lesznek segítőink a nyomozásban

Hortobágyi Csárda pincéje – a kaland lezárása 

További információ: turizmus@hortobagy.eu

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support