Kungyörgyi Kiállítás

Hallott már a hortobágyi táj egyedülálló elemeiről, a legelőtavakról? Ismerje meg jobban ezen természeti értékeket egy interaktív kiállítás keretein belül!

 A „Legelőtavak élőhely-kezelése a Hortobágyon” című Life+ projektünkön belül létrejött izgalmas kiállítás a pannon szikes sztyeppék és mocsarak különleges élőhelyét, növény-, és állatvilágát mutatja be. Ezen élőhely nagyon ritka színfoltjai a legelőtavak, melyek csak Hortobágyon fordulnak elő az országban. A legelőtavak megmentése, újjáélesztése a projekten dolgozók feladata. A kiállításon erről a munkáról tudhatunk meg többet játékos, interaktív elemek segítségével.

A kiállítás helyszíne a 33-as számú főútról megközelíthető Kungyörgy telep, mely a körülötte lévő területtel együtt Debrecen legnagyobb ménesének volt legelőhelye. A kiállítás interaktív elemei a kiszolgáló épületben tekinthetők meg, míg az egykori víztorony kilátóhelyként működik.

A kiállítás tavasztól őszig várja az érdeklődőket, a belépés ingyenes, de előzetes bejelentkezéshez kötött. 

 Megközelítés: 

 Hortobágy településtől 6.5 km-re a 33-as úton Tiszafüred irányába jobbra

 További információk:

life@hortobagy.eu

info@hortobagy.eu

+36 (70) 492-7656

+36 (30) 346-03-00

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support