Hortobágyi Madárpark

Szárnyak suhogása a fejünk felett egy röpdében, a sérült madarak felelősségérzetet erősítő látványa, vagy a felgyógyult madarak szabadon engedésének pillanatai még egy kórházban is közelebb hozhatják a természetet, ráadásul ebben a kórházban nem csak madarakat, időnként denevéreket, sünöket is gyógyítanak.

Hortobágy központjában található hazánk legrégebben működő madárkórháza, ahol sérült, vagy elárvult védett, fokozottan védett madárfajokat mentenek. A kórház épületében egy madármentő kiállítás látható, a kórtermekben a lábadozó madarakat lehet megtekinteni. A műtő úgy van kialakítva, hogy a kezeléseket is láthassák az érdeklődők. A madárkórházat körülvevő madárparkban tartósan sérült madarak, többségében fehér gólyák, egerészölyvek, bagolyfélék és rétisasok láthatók. A természetes anyagokból épült játszótér kellemes időtöltést biztosít a családosok részére is.

Megközelítés: A Madárpark a település központjában lévő Vásártér keleti szomszédságában található, saját parkolóval rendelkezik. Gépkocsival közvetlenül a 33-as főútról lehet megközelíteni.

Árak:

Jegytípus Jegyár
Felnőtt  2 000 Ft 
Gyerek, kedvezményes      1 500 Ft 

Fizetési lehetőségek:

  • készpénz, bankkártya 

A program időtartama: kb. 1 óra

Nyitva tartás:

Január, február 9.00-16.00
Március 9.00-17.00
Április-augusztus 9.00-18.00
Szeptember-november 9.00-17.00
December 9.00-16.00

 A Madárpark egész évben látogatható, ünnepnapokon is.

Csoportok részére előzetes bejelentkezés szükséges!

További információ, bejelentkezés, sérült madár jelentése: 

E-mail: madarkorhaz@gmail.com

Tel.: +36 (52) 369-181; +36 (30) 5356-484

www.madarpark.hu

facebook.com/madarpark

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support