Hortobágyi húsos palacsinta (6 személyre)
Hortobágyi húsos palacsinta (6 személyre)
Hozzávalók:
A töltelékhez
0.5 kg darált szürkemarha hús
1 paradicsom
1 paprika
1 közepes fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
175 g tejföl
só, bors ízlés szerint
csemege fűszerpaprika ízlés szerint
3 ek olaj
0.5 ek liszt a habaráshoz
A tésztához
50 dkg liszt
2 tojás
4 dl tej
1 dl szódavíz
1 kk só
Az apróra vágott hagymát az olajon üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a fokhagymát, az apróra vágott paprikát és paradicsomot. Ha a paradicsom már jól kifőtte a levét, hozzáadjuk a darált húst. Főzzük, amíg a hús megpuhul. Amíg a hús fő, elkészítjük a palacsintákat: a hozzávalókat csomómentesre elkeverjük és az átlagosnál kicsit vastagabb palacsintákat sütünk. Ha a hús elkészült, fűszerezzük őrölt paprikával, sózzuk, borsozzuk. Leszűrjük a hús levét és félretesszük. Tejfölös-lisztes habarást készítünk és besűrítjük vele a szószt. A húsba is elkeverünk 1-2 kk tejfölt, így sokkal krémesebb lesz. Végül betöltjük a palacsintákba a tölteléket és a szósszal bőven meglocsolva tálaljuk.