Hortobágyi húsos palacsinta (6 személyre)

Hortobágyi húsos palacsinta (6 személyre)

 Hozzávalók:

 A töltelékhez

0.5 kg darált szürkemarha hús

1 paradicsom

1 paprika

1 közepes fej vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

175 g tejföl

só, bors ízlés szerint

csemege fűszerpaprika ízlés szerint

3 ek olaj

0.5 ek liszt a habaráshoz

A tésztához

50 dkg liszt

2 tojás

4 dl tej

1 dl szódavíz

1 kk só

Az apróra vágott hagymát az olajon üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a fokhagymát, az apróra vágott paprikát és paradicsomot. Ha a paradicsom már jól kifőtte a levét, hozzáadjuk a darált húst. Főzzük, amíg a hús megpuhul. Amíg a hús fő, elkészítjük a palacsintákat: a hozzávalókat csomómentesre elkeverjük  és az átlagosnál kicsit vastagabb palacsintákat sütünk. Ha a hús elkészült, fűszerezzük őrölt paprikával, sózzuk, borsozzuk. Leszűrjük a hús levét és félretesszük. Tejfölös-lisztes habarást készítünk és besűrítjük vele a szószt. A húsba is elkeverünk 1-2 kk tejfölt, így sokkal krémesebb lesz. Végül betöltjük a palacsintákba a tölteléket és a szósszal bőven meglocsolva tálaljuk. 

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support