Hal

A Hortobágyi Csárdában felszolgált ételek sorában a halételek alapanyagául szolgáló ponty és folyami harcsa a többi alapanyaghoz hasonlóan „helyben termett”, egész pontosan a Közép-Európa legnagyobb halgazdaságának számító Hortobágyi Halgazdaság Zrt. halastavaiból származik, s ahogy az a cég honlapján olvasható „a szikes talajú tavak halai semmiben sem maradnak el a jobb talajú tavakon tenyésztett halaktól. Sőt ezek a pontyok az átlagosnál nagyobbak, fehérebb színűek és ízletesebbek voltak. Nem lehet tehát csodálkozni azon, hogy a hortobágyi tavakban termelt halak eljutottak nemcsak Debrecen és Budapest, hanem Bécs, Prága, Varsó és Berlin, sőt még Amszterdam halpiacaira is.”

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support