Gyöngytyúk leves (4 személyre)

 Hozzávalók:

 1 db gyöngytyúk

4 szál sárgarépa

4 szál petrezselyem

1 db zeller

1 db karalábé

1 db zöldpaprika

1 db egész vöröshagyma

1 db egész burgonya

2 dkg só / egy csapott evőkanál/

1 dkg egész bors

pár szál petrezselyem zöld

pár szál zellerlevél

1 db száraz csöves paprika

1 db tisztított fokhagyma

A jól megtisztított és megmosott szárnyast nagyobb darabokra vágjuk. Fazékba tesszük és felöntjük 3 liter hideg vízzel, és a tűzhelyre tesszük főni. Hozzáadjuk az egészben hagyott vöröshagymát, a fokhagymát, és az egész borsot. Lassú egyenletes tűzön főzzük, hogy a leve tiszta maradjon. Amikor hús felfővésben van, a habját finom szűrővel leszedjük, hozzáadjuk a sót, a fűszereket és a zöldségeket. Amikor a hús puha lesz, akkor a tűzhelyet elzárjuk és egy jó negyed órát hagyjuk a levesünket pihenni. Majd különszedjük a húst és a zöldségeket, kockára vágjuk. A húslevest finomszűrőn leszűrjük. Mindig forrón tálaljuk.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support