Események betöltése

« Összes Események

„Világörökségünk – a Puszta napja” Hortobágy, 2023. április 22-23.

április 22 - április 23

„Világörökségünk – a Puszta napja” Hortobágy

Hortobágy település központja – a vásártér, a Pásztormúzeum és a Körszín épülete – hamarosan megújul. A kivitelezési munkák miatt a Kilenclyukú hídon idén tavasszal nem tudnak jószágaink és pásztoraink átvonulni.

 1. április 22-23-án „Világörökségünk – a Puszta napja” alkalmából két napos programkavalkáddal várjuk a Hortobágyra és térségébe érkező Vendégeket! Aki ezen a hétvégén Hortobágyra érkezik különböző helyszíneken találkozhat a pásztorokkal és jószágaikkal, Hortobágy természeti kincseivel; gyűjthet élményeket; belekóstolhat a helyi ételek ízébe és vihet magával haza vásárfiát emlékbe.

Programok és helyszínek:

 1. Hortobágy-Máta, Mátai Ménes: A rendezvény mindkét napján a Renyhe ménes kihajtását Máta pusztára és az Anyakanca ménes csikóival való kihajtását tekinthetik meg. Egész napos programok: Pusztaprogram napi 4 alkalommal, kézműves termékek vására, Bográcsos ételek a Hortobágyi Csárda jóvoltából. Csak a szombati napon: Csikós -és fogathajtó bemutatók, Barango-LÓ-Kalandtúra a Mátai Ménesben. Csak a vasárnapi napon Regionális díjugrató verseny és Fiatal lovak fogathajtó versenye lesz.
 2. Hortobágy-halastavi Kisvasút: Természetismereti kiállítás és játékok az indítóállomáson, madárgyűrűzési bemutató, óránkénti kisvasútjáratok, madármegfigyelés távcsővel a végállomáson, ingyenes szakvezetéses séták a Bivalyos-tóhoz, egész nap filmvetítések a Halászbárkában, kisvonatos csillagles. Április 22-én a Föld Napja alkalmából kisvonatozással egybekötött madarásztúra és ízletes halászlé is várja a programra látogatókat.
 3. Hortobágyi Vadaspark: csúcsragadozók a Hortobágyon – látványetetéssel egybekötött szakvezetéses séta a farkas és az aranysakál kifutójához, vadlovak és őstulkok a Kárpát-medencében – szakvezetéses séta, ismerkedés vízi gerinctelenekkel, halboncolás bemutató, terepjárós szafari program, kézműves játszóház, „Pusztán kvíz” nyereményjáték, szombaton kemencés töltött káposzta.
 4. Pusztai Állatpark: birkakörmölési bemutató, birkanyírás, látványetetés, Lyridák meteorraj- hullócsillag nézés és előadás, ajándék és népművészeti kirakodó vásár, bográcsos ételek, pónilovaglás
 5. Csónaktúrák a Hortobágy folyón: vízitúra és tanösvény fejlesztés átadása, óránként szakvezetéses motorcsónaktúra, Hortobágy tanösvény part menti sétányán madárgyűrűzési bemutató és vasárnapi naptól vezetett kenutúra program.
 6. Látogatóközpont előtti tér
  Tourinform iroda-információs sátor
  Védjegyes termékek vására
  Vadasparki jegyértékesítés
 7. Hortobágyi Csárda Múzeum
  Ezen a két napon a Csárda Múzeum ingyenes látogatható a tárlatvezetések időpontjában: 9:00, 12:30, 13:30 és 14:30 óra

RÉSZLETES PROGRAMOK HAMAROSAN!!!!

További információ:

Tourinform iroda: +36 52 589 000

Részletek

Kezdés:
április 22
Vége:
április 23

Szervező

Hortobágyinfó
Telefon:
+36 52 589 000
E-mail:
hortobagy@tourinform.hu
View Szervező Website

Helyszín

Hortobágy
Hortobágy, + Google Térkép
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support