Események betöltése

« Összes Események

 • Ez az esemény elmúlt.

„Világörökségünk – a Puszta napja” Hortobágy, 2023. április 22-23.

2023.04.22. - 2023.04.23.

Világörökségünk – a Puszta napja” Hortobágy

Hortobágy település központja – a vásártér, a Pásztormúzeum és a Körszín épülete – hamarosan megújul. A kivitelezési munkák miatt a Kilenclyukú hídon idén tavasszal nem tudnak jószágaink és pásztoraink átvonulni.

 1. április 22-23-án „Világörökségünk – a Puszta napja” alkalmából két napos programkavalkáddal várjuk a Hortobágyra és térségébe érkező Vendégeket! Aki ezen a hétvégén Hortobágyra érkezik különböző helyszíneken találkozhat a pásztorokkal és jószágaikkal, Hortobágy természeti kincseivel; gyűjthet élményeket; belekóstolhat a helyi ételek ízébe és vihet magával haza vásárfiát emlékbe.

Programok és helyszínek:

 1. Hortobágy-Máta, Mátai Ménes: A rendezvény mindkét napján a Renyhe ménes kihajtását Máta pusztára és az Anyakanca ménes csikóival való kihajtását tekinthetik meg. Egész napos programok: Pusztaprogram napi 4 alkalommal, kézműves termékek vására, Bográcsos ételek a Hortobágyi Csárda jóvoltából. Csak a szombati napon: Csikós -és fogathajtó bemutatók, Barango-LÓ-Kalandtúra a Mátai Ménesben. Csak a vasárnapi napon Regionális díjugrató verseny és Fiatal lovak fogathajtó versenye lesz.
 2. Hortobágy-halastavi Tanösvény: Természetismereti kiállítás és játékok az indítóállomáson, madárgyűrűzési bemutató, ingyenes szakvezetéses séták a Bivalyos-tóhoz, egész nap filmvetítések a Halászbárkában, csillagles. Április 22-én a Föld Napja alkalmából madarásztúra és ízletes halászlé is várja a programra látogatókat. A Föld-napi madarásztúrára és a vasárnapi csillaglesre előzetes bejelentkezés szükséges, mely az alábbi elérhetőségeken tehető: 
  Madarásztúra: Koczka András 30/515-3463
  Csillagles: 52/589-000 (hétfő kivételével 9.00-15.30)
 3. Hortobágyi Vadaspark: csúcsragadozók a Hortobágyon – látványetetéssel egybekötött szakvezetéses séta a farkas és az aranysakál kifutójához, vadlovak és őstulkok a Kárpát-medencében – szakvezetéses séta, ismerkedés vízi gerinctelenekkel, halboncolás bemutató, terepjárós szafari program, kézműves játszóház, „Pusztán kvíz” nyereményjáték, szombaton kemencés töltött káposzta és csillagles
  A szombati csillaglesre előzetes bejelentkezés szükséges, mely az alábbi elérhetőségen tehető: 
  Csillagles: 52/589-000 (hétfő kivételével 9.00-15.30)
 4. Pusztai Állatpark: birkakörmölési bemutató, birkanyírás, látványetetés, Lyridák meteorraj- hullócsillag nézés és előadás, ajándék és népművészeti kirakodó vásár, bográcsos ételek, pónilovaglás
 5. Csónaktúrák a Hortobágy folyón: vízitúra és tanösvény fejlesztés átadása, óránként szakvezetéses motorcsónaktúra, Hortobágy tanösvény part menti sétányán madárgyűrűzési bemutató és vasárnapi naptól vezetett kenutúra program.
 6. Látogatóközpont előtti tér
  Tourinform iroda-információs sátor
  Védjegyes termékek vására
  Vadasparki jegyértékesítés
 7. Hortobágyi Csárda Múzeum
  Ezen a két napon a Csárda Múzeum ingyenes látogatható a tárlatvezetések időpontjában: 9:00, 12:30, 13:30 és 14:30 óra

A RÉSZLETES PROGRAM ALÁBB OLVASHATÓ!

További információ:

Tourinform Hortobágy: +36 52 589 000; 52/369-140 (hétfő kivételével 9.00-15.30)

Részletek

Kezdés:
2023.04.22.
Vége:
2023.04.23.

Szervező

Hortobágyinfó
Phone
+36 52 589 000
Email
hortobagy@tourinform.hu
View Szervező Website

Helyszín

Hortobágy
Hortobágy, + Google Térkép
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support