Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Vadlovak hétvégéje a Hortobágyi Vadasparkban

2023.07.02. @ 10:00 - 16:00

A világon, egyedülálló módon az utolsó fennmaradt vadlófaj a Przewalski ló. Ennek a kipusztulás széléről megmentett állatnak a története nemcsak sikeres fajvédelmi programnak mondható, hanem szimbólum is: nemzetközi összefogással és következetes, kitartó munkával megakadályozható a ritka, különleges fajok eltűnése.

Július első hétvégéjén rövid vadlovas szakvezetést tartunk, melynek során közelebbről megismerhetjük ezeket a lenyűgöző patásokat.

Jöjjön el Ön is, és ismerje meg e lenyűgöző állatok történetét, életmódját, viselkedését és a vadaspark többi vadállatát is!

A szakvezetések időpontjai:
2023. július 1-2.: 11.00 és 13.00 órás járatoknál

A vadaspark fakultatív programja továbbá az extra szafari, melynek során terepjáró segítségével megtekinthető a bemutató legelőnk vadlóháreme a rekonstruált őstulkokkal együtt. A szafari program időjárás és talajviszonyfüggő.

Megközelítés: a Hortobágyi Vadaspark a nemzeti park járművével közelíthető meg, mely a Hortobágyi Csárda parkolójából indul 10.00-16.00 óra között minden egész órakor.

A program árát a Hortobágyi Vadaspark belépője (2200 Ft/felnőtt, 1700 Ft/diák, nyugdíjas, 5850 Ft/családi) tartalmazza, kivéve az extra szafari programot. A vadasparki belépőjegy a Hortobágyi Csárda Tourinform Hortobágy irodájában vásárolható meg a busz indulása előtt. Az extra szafari programra jelentkezni és kifizetni (2300 Ft/fő) a vadasparki büfében lehetséges.

További információ
Tel.: 52/589-000 • 52/369-140 • E-mail: info@hnp.hu

Magyarország kiemelkedő művészei, ismert személyiségei osztják meg velünk gondolataikat egy-egy videóüzenetben a pusztáról, a  Pusztán Gondolatok című videósorozatunkban. Havonta megjelenő Kalendárium kisfilmjeink, pedig az 50 éves Hortobágyi Nemzeti Park természeti értékeit mutatják be.

 

Részletek

Dátum:
2023.07.02.
Időpont:
10:00 - 16:00

Szervező

Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság

Helyszín

Hortobágyi Vadaspark
Malomháza
Hortobágy, Magyarország
+ Google Térkép
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support