Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Országos Gulyásverseny és Pásztortalálkozó – a gulyások és a magyar szürkemarha ünnepe!

2022.06.04.

Idén immáron 26. alkalommal gyűlnek össze az ország számos pontjáról érkező gulyások és bojtárok a hortobágyi Pusztai Állatparkban, hogy a pénteki nap selejtezői után szombaton a legjobbak a nagyközönség előtt is számot adjanak mesterségbeli tudásukról. A főbb versenyszámok, melyek mindennapi munkájuk során előforduló feladatokból tevődnek össze a következőek: marhakifogás, vízhúzás, pányvadobás, gulyásbot és karikás ostor használat. Ez utóbbinak különleges aktualitást ad az, hogy a karikás ostor, mint a magyar népművészet kiemelkedő értéke a közelmúltban bekerült a Hungarikumok Gyűjteményébe.

A 2022. június 4-én megrendezésre kerülő egész napos rendezvény ideje alatt az érdeklődők elvegyülhetnek a népművészeti vásár, mint kísérőrendezvény forgatagában, hagyományos pásztorételeket kóstolhatnak, és a Hajdú Táncegyüttes által szervezett Országos Pásztortánc versenyt is megtekinthetik

A kétnapos Gulyásverseny és Pásztortalálkozó elmaradhatatlan záróakkordja minden évben a közreműködők és a közönség közös csergetése.

Ha szeretne bepillantást nyerni a pásztorok egyre inkább eltűnő világába, ha szívesen megkóstolná ízletes ételeiket vagy gyönyörködne táncaikban, viseleteikben, kérjük, látogasson el hozzánk június 4-én a hortobágyi Pusztai Állatparkba!

Részletek

Dátum:
2022.06.04.

Szervező

Hortobágyi Nonprofit Kft.

Helyszín

Pusztai Állatpark
Hortobágy, + Google Térkép
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support