Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Naplemente túra a vadasparkban csillagászattal

2023.05.27. @ 18:30 - 22:30

A Hortobágyi Nemzeti Park nem csupán nappal a háborítatlan természet szimbóluma, de éjszaka is hasonlóan kiváló adottságai vannak. Míg a nagyvárosok központjából csak egy-két tucatnyi, az átlagos településekről pár száz csillag figyelhető meg, addig a hortobágyi horizonton mintegy kétezer fénypontot érzékelhetünk.

Naplemente előtt szakvezető kíséretében kb. 1 órás sétára várjuk az érdeklődőket: megtekintjük a Vadaspark lakóit, illetve látványetetés keretein belül előcsalogatjuk az éjszaka aktív ragadozókat.

 

Csillagászati program: a Hortobágyi Csillagoségbolt-parkban a lakott területektől távol eső, zavaró fényektől mentes Vadasparkban rövid előadás után megismerkedünk a késő tavaszi csillagos égbolttal, a csillagképekkel, a hozzájuk fűződő pásztorhagyományokkal. Távcsővel megnézzük a Naprendszer aktuálisan látható bolygóit (az első negyedben lévő Hold kráterei, hegyei, a Vénusz sarlója, a Mars hósapkája) és a világűr távoli objektumait (nyílthalmazok, galaxisok, stb.).

Helyszín: Hortobágyi Vadaspark
Megközelítés: csakis vadasparki buszjárattal, amely a Hortobágyi Csárda parkolóból indul
Találkozó: 2023. május 27. (szombat) 18:30 Hortobágyi Csárda parkoló (Hortobágy, Petőfi tér 1.)
A program díja: 3700 Ft/felnőtt, 3200 Ft/gyerek, diák, nyugdíjas, 7350 Ft/család (2 felnőtt, 1 vagy 2 gyerek), mely ár tartalmazza a vadasparki belépőjegy, a szakvezetés, a látványetetés és a csillagászati bemutató árát.

19:00 Szakvezetés és látványetetés
21:00 Csillagászat
22:30 Program vége

A program időjárásfüggő, csak derült időben tartható meg és előzetes bejelentkezés szükséges a Tourinform Hortobágy elérhetőségein

A TÚRA TELTHÁZAS, TOVÁBBI JELENTKEZÉSEKET NEM FOGADUNK!

Magyarország kiemelkedő művészei, ismert személyiségei osztják meg velünk gondolataikat egy-egy videóüzenetben a pusztáról, a  Pusztán Gondolatok című videósorozatunkban. Havonta megjelenő Kalendárium kisfilmjeink, pedig az 50 éves Hortobágyi Nemzeti Park természeti értékeit mutatják be.

Részletek

Dátum:
2023.05.27.
Időpont:
18:30 - 22:30

Szervező

Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság

Helyszín

Hortobágyi Vadaspark
Malomháza
Hortobágy, Magyarország
+ Google Térkép
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support