Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Nagycsaládos hétvége Hortobágyon

2022.06.11. @ 08:00 - 2022.06.12. @ 17:00

Nagycsaládos hétvége Hortobágyon

A nemzeti parkban lévő halastavak közül a Hortobágyi-halastó Közép-Európa legnagyobb táplálkozó- és pihenőhelye. Természeti túránk során a terület leglátványosabb részeit mutatjuk be. A Hortobágy-halastavi Kisvasút végállomásán található nyolc méter magas kilátóból valamint a 400 méter hosszú pallóúton lévő betekintőkből kiváló lehetőség adódik a gazdag madárvilág megtekintésére. A tanösvény mentén az ún. bivalyos és legelő tavakban egy-egy bivalygulya is megfigyelhető, melyek a gazdag madárvilág számára fontos élőhely fenntartásában, kezelésében töltenek be szerepet.

 

Kép a kisvasútról

 

A Hortobágyi Vadasparkban a vendégek megismerhetik az egykoron Hortobágyon élt állatokat, mint például a sakált, őstulkokat, gödényt és a fakókeselyűt, valamint találkozhatnak daruval, vízimadarakkal, vadmacskával, rétisassal is. Száraz időjárás esetén extra szafari túrán is részt lehet venni. Ezen terepjárós utazás során a vadlovakhoz és őstulkokhoz elég közel lehet jutni, eközben jól megfigyelhetők ismertető jegyeik és remek fotótémát szolgáltatnak. A tavaszi túrán már az idei kiscsikókkal is találkozunk.

 

Kép a vadlovakról

 

Időpont: 2022. június 11-12. (szombat-vasárnap) menetrendszerinti járatain
Helyszín: Hortobágy, Hortobágyi Vadaspark, Hortobágy-halastavi Kisvasút
Találkozás: Hortobágy, Tourinform iroda (Hortobágyi csárda), ill. Hortobágyi-halastó, Halászbárka Fogadóközpont
Táv: 0 km
Részvételi díj: a családi jegynél is kedvezőbb belépővel, csupán 2 felnőtt jeggyel léphetnek be a nagycsaládosok (három, vagy háromnál több gyermeket nevelők)
Jelentkezés:vadasparki belépő: Tourinform irodában (Hortobágy, Petőfi tér 1.), ill. Kisvasút menetjegy: Halászbárka Fogadóközpontban (Hortobágy-Halastó)
Információ: Vadaspark: www.hnp.hu/vadaspark; Kisvasút: www.hnp.hu/kisvasut ; 52/589-000
Max. létszám: –

Részletek

Kezdés:
2022.06.11. @ 08:00
Vége:
2022.06.12. @ 17:00

Helyszín

Hortobágy
Hortobágy, + Google Térkép
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support