Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

E-bike túra Hortobágy-Halastón csillagászattal

2021.07.27. @ 17:00 - 21:00

A túra megtelt, további jelentkezéseket nem tudunk fogadni!

Ismerje meg a Hortobágyi-Halastavak élővilágát és nyerjen betekintést a csillagos égbolt rejtelmeibe!

  • Időpont: 2021. július 27. (kedd) 17.00
  • Útvonal: Fecskeház Erdei Iskola – Hortobágyi-halastó (Bivalyos tó) – Mátai csillagda
  • Túra hossza: kb. 15 km
  • A túra nehézsége és időtartama: Az útvonal nem megerőltető, megfelelő útviszonyok mellett átlagos túrakerékpárral a kerékpáros rész 1-1,5 óra alatt teljesíthető. A program rész: kb. 1 óra madarászat, kb. 2 óra csillagászat, összesen kb. 4-4,5 óra.
  • A túra nyomvonalán többnyire földutak találhatók, amelyek csak időjárás függően járhatóak! A csillagászati program miatt csak derült idő esetén kerül lebonyolításra!
  • Ár: 6.500 Ft/fő, amely tartalmazza a kerékpárok használatát, a szakvezetést és a csillagászati előadást

Indulás: Fecskeház Erdei Iskola, Máta, 17.00

Kérjük a jelentkezőket, hogy 15 perccel az indulás előtt legyenek szívesek megérkezni a helyszínre!

A túrára való jelentkezés a részvételi díj befizetésével válik érvényessé. Előzetes utalással vagy SZÉP kártyás előlegfizetéssel tudják a túra díját kiegyenlíteni.

Leírás, látnivalók:

A túra meghirdetett időpontokban vezetővel, a Fecskeház Erdei Iskolától indul (általában alkonyat előtt kb. két órával), majd a faluban aszfaltozott, a vasúton túl pedig zúzott kővel borított útszakaszon jutunk el a kungyörgyi szarvasmarha telep mellett elhaladva a Hortobágyi-halastóig a bivalyokkal kezelt élőhelyrekonstrukciós területig (Bivalyos-tó). A madárvilág megtekintése (kb. 1 óra) után ugyanazon az útvonalon kerékpározunk vissza és eltérünk Hortobágy-Máta irányába. Itt az Erdei Iskola csillagdájában kb. két órás csillagászati programon veszünk részt: a csillagos égbolt, az azon való tájékozódás, csillagképek, a hozzájuk fűződő pásztorhagyományok megismerése, majd távcsöves megfigyelés (bolygók, Hold, kettőscsillagok, mély-ég objektumok). Ezután visszatérünk a Látogatóközponthoz, ahol leadjuk a kerékpárokat.


Részletek

Dátum:
2021.07.27.
Időpont:
17:00 - 21:00
Esemény kategória:
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support