Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Csillagles a Hortobágyi Vadasparkban

2023.09.16. @ 17:30 - 22:30

A Hortobágyi Nemzeti Park nem csupán nappal a háborítatlan természet szimbóluma, de éjszaka is hasonlóan kiváló adottságai vannak. Míg a nagyvárosok központjából csak egy-két tucatnyi, az átlagos településekről pár száz csillag figyelhető meg, addig a hortobágyi horizonton mintegy kétezer fénypontot érzékelhetünk.

Naplemente előtt szakvezető kíséretében kb. 1 órás sétára várjuk az érdeklődőket: megtekintjük a Vadaspark lakóit, illetve látványetetés keretein belül előcsalogatjuk az éjszaka aktív ragadozókat.

A csillagászati program a látványetetés és szakvezetés után kb. 19.30 órától kezdődik. A Hortobágyi Csillagoségbolt-parkban a lakott területektől távol eső, zavaró fényektől mentes Vadasparkban rövid előadás után megismerkedünk a késő tavaszi csillagos égbolttal, a csillagképekkel, a hozzájuk fűződő pásztorhagyományokkal. Távcsővel megnézzük a Naprendszer aktuálisan látható bolygóit (az első negyedben lévő Hold kráterei, hegyei, a Vénusz sarlója, a Mars hósapkája) és a világűr távoli objektumait (nyílthalmazok, galaxisok, stb.).

A program helyszíne a Hortobágyi Vadaspark, ahová a nemzeti park buszával szállítjuk be a vendégeket a Hortobágyi Csárda parkolójából (Hortobágy, Petőfi tér 1.) és a program végén kb. 22.30 órakor vissza oda.

Találkozó: 2023. szeptember 16. (szombat) 17:30 Hortobágyi Csárda parkoló (Hortobágy, Petőfi tér 1.)

Minimum létszám: 10 fő, maximum létszám 35 fő

Ár: 3700 Ft/felnőtt, 3200 Ft/diák, nyugdíjas, 11850 Ft/család (2 felnőtt, 1 vagy 2 gyermek), mely összeg kizárólag készpénzben fizethető a program indulásakor. Kérjük, hogy a program gördülékenysége érdekében a pontos összeget készítsék elő. Az ár tartalmazza a vadasparki transzfert (oda-vissza), vadasparki belépőjegyet, a látványetetést, a szakvezetés és a csillagászati program árát.

A program időjárásfüggő és csak derült időben tartható meg. Előzetes bejelentkezés szükséges.

Előzetes bejelentkezés
Tourinform Hortobágy
Tel: 52/589-000 (hétfő kivételével 9.00-15.45)

Magyarország kiemelkedő művészei, ismert személyiségei osztják meg velünk gondolataikat egy-egy videóüzenetben a pusztáról, a  Pusztán Gondolatok című videósorozatunkban. Havonta megjelenő Kalendárium kisfilmjeink, pedig az 50 éves Hortobágyi Nemzeti Park természeti értékeit mutatják be.

Részletek

Dátum:
2023.09.16.
Időpont:
17:30 - 22:30

Szervező

Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság

Helyszín

Hortobágyi Vadaspark
Malomháza
Hortobágy, Magyarország
+ Google Térkép
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support