Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Csillagles a Hortobágyi Vadasparkban

2022.05.27. @ 19:00 - 22:00

A program teltházas, további jelentkezéseket nem fogadunk! A csillagok megfigyelése kiváló esti programot nyújt bárki számára. A Hortobágyi Csillagoségbolt-park adottságai csak még tovább fokozzák az élményt, hisz a fényszennyezés hatása mérsékelt, így sokkal több csillag válik láthatóvá innen. A Hortobágyi Nemzeti Park túrát szervez a csillagok megfigyelésére 2022. május 27-én (péntek) a Hortobágyi Vadasparkban.

A vadasparki buszjárat a Pásztormúzeum mellől viszi be a vendégeket a vadasparkba, a busszal az utázás kb. 10 perc. Ezt követően a vendégek a sötétedésig a park éjszakázni készülő nappali, illetve az ébredező éjszakai lakóival ismerkedhetnek meg egy szakvezető kíséretében. Ezt követően a minimálisan fényszennyezett Malomházi bemutató területen egy szakértő csillagász kalauzolásában ismerkedhetnek szomszédos bolygóinkkal, Naprendszerünk látnivalóival, és gyönyörködhetnek a csillagokban. A csillagászati program után a vendégeket a nemzeti park busza a Pásztormúzeumhoz szállítja vissza.

Kérünk minden érdeklődőt, mivel a Csillagles program a Hortobágyi Vadaspark gyepén lesz megtartva, pokrócot, polifoam matracot, szúnyogriasztót, illetve a hűvösebb időben megfelelő ruházatot magukkal hozni szíveskedjenek.

A program kezdete:19.00
A program vége: 22.00
Találkozó: Pásztormúzeum melletti parkoló

Részvételi díj: 2 500 Ft/felnőtt; 1 500 Ft/gyerek; 6 500 Ft/család (2 felnőtt, 2 gyerek), melyet a buszra történő felszálláskor kizárólag készpénzben lehet kifizetni. A program gördülékenysége érdekében kérjük, hogy a pontos összeget készítsék elő!

A program időjárásfüggő és előzetes bejelentkezés szükséges a lenti google űrlapon keresztül.

A program teltházas, további jelentkezéseket nem fogadunk!

Részletek

Dátum:
2022.05.27.
Időpont:
19:00 - 22:00
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support