Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Alkonyati madarászséta és csillagles Hortobágy-halastón

augusztus 25 @ 18:00 - 22:00

Program: A kilátogatók a szakvezetéses túrán megismerkedhetnek a terület legfontosabb értékeivel, a halastavak élővilágával. A túra részét képezi a távcsöves madármegfigyelés is, melynek során a résztvevők bepillantást nyerhetnek a kócsagok, gémek, ludak, récék és sok más madár életébe. A szakvezetéses túra után kb. 20.00 órától felhőtlen időjárás esetén következik a csillagászati program.

A csillagászati program során a Hortobágyi Csillagoségbolt-parkban a lakott területektől távol eső, zavaró fényektől mentes Hortobágy-halastón megismerkedünk a késő nyári csillagos égbolttal, a csillagképekkel, a hozzájuk fűződő pásztorhagyományokkal. Távcsővel megnézzük a Naprendszer aktuálisan látható bolygóit és a világűr távoli objektumait (nyílthalmazok, galaxisok, stb.).

A gyalogos túra kb. 2 km hosszú és megközelítőleg 1,5 órát vesz igénybe.

A programon való részvétel jegyvásárláshoz (felnőtt 3800 Ft, gyerek/diák/nyugdíjas 3000 Ft) kötött, mely tartalmazza a halastavi tanösvény látogatásához szükséges belépőkártya, a szakvezetés és a csillagászati program árát. A programot kizárólag készpénzzel lehet fizetni az induláskor.

Kézitávcső és időjárásnak megfelelő öltözet ajánlott.

Helyszín: Hortobágy-Halastó (Hortobágy-halastavi tanösvény)

Időpont: 2023. augusztus 25. (péntek) 18.00 – kb. 22.00

Találkozó:17.45 órakor Hortobágy-Halastón a Halászbárka Halastavi Fogadóközpontnál (33-as főút 67 kmkőnél lekanyarodva a főútról Hortobágy-halastó irányába a bekötőúton további kb. 2 km)
Minimum létszám: 10 fő, maxiumum létszám: 30 fő

A programot kizárólag derült ég esetén tartjuk meg. A programra előzetes bejelentkezés szükséges, mely az alábbi elérhetőségen tehető:
Tourinform Hortobágy
52/589-000 (hétfő kivételével 9.00-16.45 között)

Magyarország kiemelkedő művészei, ismert személyiségei osztják meg velünk gondolataikat egy-egy videóüzenetben a pusztáról, a  Pusztán Gondolatok című videósorozatunkban. Havonta megjelenő Kalendárium kisfilmjeink, pedig az 50 éves Hortobágyi Nemzeti Park természeti értékeit mutatják be.

Részletek

Dátum:
augusztus 25
Időpont:
18:00 - 22:00

Szervező

Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság

Helyszín

Hortobágy-Halastó
Hortobágy-Halastó, 4071 Magyarország + Google Térkép
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support