Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

54. Hortobágyi Lovasnapok

2022.07.15. - 2022.07.17.

A Hortobágyi Lovasnapok az elmúlt évtizedekben a térség meghatározó és országhatárokon átívelő ismertségű rendezvényévé nőtte ki magát, amelynek legfőbb célja a Hortobágyra jellemző pásztorkultúra múltjának és jelenének, valamint a Mátai Ménes lótenyésztő munkájának és a ma is használt és működő fogatgyűjteményének megismertetése, népszerűsítése. Az idén július 15. és 17. között megrendezett Hortobágyi Lovasnapok a magyar lovasélet összegzése, melyben a profi lovasok éppúgy beletartoznak, mint az amatőrök és a lókedvelő felnőttek és gyerekek.
Az egész hétvégén át tartó színes programkínálatban múlt és jelen randevúzik egymással, hiszen a hagyományos lovasnapi elemek mellett – mint az izgalmas csikós bajnokság, hortobágyi életkép cégünk régi magyar állatfajainak felvonulásával – a mai kor igényeihez igazodva és Magyarország egyik legjelentősebb lovas szakmai központjához méltón díjugró és fogathajtó versenyek is helyet kaptak, majd szombat és vasárnap a nap méltó zárásaként a nóniusz ménes vágtat keresztül az arénán!
A rendezvényt kísérő országos népművészeti és kirakodóvásárban régi magyar mesterségeket bemutató, s azokat napjainkban is aktívan művelő kézművesek népszerűsítik és értékesítik portékáikat.
A Gyermek lovasfaluban a kisebbek akár egész nap elkalandozhatnak a népi játékok, kézműves sátrak között, élvezhetik a színpadi előadásokat.

Részletek

Kezdés:
2022.07.15.
Vége:
2022.07.17.
Esemény kategória:
Honlap:
hortobagyilovasnapok.hu

Helyszín

Mátai Ménes
Magyarország

Szervező

Hortobágyi Nonprofit Kft.
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support