Birkapörkölt (4 személyre)

Hozzávalók:

1.5 kg csontos birkahús

15 dkg füstölt szalonna

2 vöröshagyma

1 zöldpaprika

1 paradicsom

2 gerezd fokhagyma

2 ek zsír

2 ek csemege fűszerpaprika

só, bors ízlés szerint

A finomra vágott vöröshagymát a szalonna kiolvasztott zsírján lepirítjuk. A szalonnakockákat előzőleg távolítsuk el. Hozzáadjuk a kockára vágott zöldpaprikát, a paradicsomot és tovább pirítjuk. A tűzről levéve mehet bele a fűszerpaprika, majd öntsük fel kevés vízzel. Pirítsuk zsírjára, majd ismételjük meg a folyamatot néhányszor. A húst vágjuk nagyobb kockákra, majd adjuk a pörköltalaphoz. Fűszerezzük sóval, borssal, adjuk hozzá a zúzott fokhagymát. Fokozatosan pároljuk fedő alatt, mindig csak kevés folyadékot adva a húshoz. 

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support