Akadálymentes Hortobágy

Akadálymentes Hortobágy

Hortobágy turisztikai szolgáltatóinak az elmúlt évek során egyik elsődleges törekvése volt, hogy helyszíneink, létesítményeink a mozgásukban korlátozottak számára is megközelíthetők, bejárhatók legyenek. 

Ezen folyamat egyik legfontosabb állomása, hogy tavalyi évtől a Mátai Ménes népszerű pusztai fogatozás programján akadálymentesített lovas kocsikat is üzembe állítottunk, ezáltal mozgáskorlátozott és kerekesszékkel közlekedő vendégeink is részesei tudnak lenni a pusztai élménynek. A ménes területén a közlekedőutak, istállók, a látogatóközpont kiállítása és a Nyerges Presszó szintén könnyedén bejárhatók akadálymentesen. A látogatóközpont földszintjén mozgáskorlátozott mosdók találhatók.

A HNP Látogatóközpont és a kiállításai is akadálymentesen látogathatóak. A Hortobágy természete kiállítás, a Pusztai Kincsestár és a Darvak Világa kiállítás is megtekinthető. Az épületben található információs pult, ajándékbolt és kávézó is igénybe vehető.

A Hortobágyi Vadasparkba induló nemzeti parki buszjárat alacsonypadlós, a vadasparkon belül pedig többnyire aszfaltozott úton ismerhető meg a Hortobágy vadvilága.

A Madárkórház épülete is teljesen akadálymentes. 

Hortobágy megújult központja, a Vásártér is bejárható akadálymentesen, ahol számos új látnivaló várja majd az érdeklődőket.

Akadálymentes szálláshelyek:

Akadálymentes vendéglátóhelyek:

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support